Naast kinderen die beelddenker zijn, kom ik ook vaak bij deze kinderen tegen dat het op school lijkt dat er niet uitkomt wat er in zit. Of dat het plannen en organiseren van schooltaken lastig zijn. Ook zie ik vaak dat het zelfvertrouwen op een laag niveau zit en dat ze faalangstig zijn en de motivatie om te leren kwijt zijn.

Dit is vaak heel vervelend voor de ouders en het kind. Men zoekt het dan vaak in de huiswerkbegeleiding of extra huiswerk. Maar dit is meestal niet afdoende.

Derhalve heb ik de cursus “Ik leer leren” gevolgd. Zodat ik ook deze kinderen kan helpen weer leuk te gaan leren.

De training is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Zowel voor kinderen op BO als VO. Er wordt gewerkt in groepjes van 4-8 kinderen. Al naar gelang de opgave. Ook is er een individueel traject mogelijk. De training bestaat uit 5 wekelijkse sessies van 1,5 uur.