Jochem (15)
Hallo Karin, hier een klein stukje voor de website. We zijn elkaar tegen gekomen op een verjaardag en dan praat je natuurlijk ook over de kinderen. Jochem is 15 jaar en we hadden al heel lang een sterk vermoeden dat hij dyslexie heeft. Er is jammer genoeg tijdens zijn schooljaren niks mee gedaan. Vorig jaar heeft de school toch testen laten doen en het blijkt dat hij een achterstand van drie jaar heeft. Nadat jij mij vertelde wat je voor Jochem zou kunnen doen , heb ik er met hem over gehad en de keuze bij hem gelaten om contact te zoeken.
We hebben nu 4 sessies gehad en het was een openbaring voor mij waar Jochem allemaal mee zat. Je hebt hem geholpen met het rekenen en met woordjes ( bv engels). Je hebt er zelf geen idee van hoe moeilijk het kan zijn. Wat voor ons logisch is, is voor hem een warboel in zijn hoofd. Ik vond het heel verhelderend.

Groetjes,
Annemie.

Ik vond het echt heel leuk en leerzaam. ik heb er veel van geleerd en mijn cijfers zijn er ook naar. Ik begreep eerst niet goed hoe ik er me moest werken maar na de eerste sessie wist ik het meteen, het helpt me.
Groetjes, Jochem

Beelddenken ook voor jongen op VO